Başkanlar Kurulu ve Genel Kurul Toplantısı Hayırlı Olsun

Ofis Bir-Sen Başkanlar Kurulu toplantısı Genel Başkan Dr. H. Selen Dağıstan Namlı başkanlığında yönetim, denetim, disiplin kurulu üyeleri ve kurucularımız başta olmak üzere İl Başkanlarımızın katılımı ile 30/31 Mart 2017 tarihlerinde Ankara’da Genel Merkez hizmet binamızda yapıldı. Toplantının ardından 01 Nisan 2017 tarihinde Tüzük Tadilat Genel Kurulu toplanarak sendikanın Tüzüğünde değişiklikler yaptı. Sendikanın adı resmen Ofis Bir-Sen (Türkiye Ofis Çalışanları Birliği Sendikası) olarak değişti.

Başkanlar Kurulu toplantısında sendikamızın isim değişikliği, teşkilatların gözden geçirilmesi, sendikanın yeniden yapılanarak yoluna devam etmesi, İl Başkanlarının durumu ve sendikal faaliyetleri, Türkiye’de devam eden terör, ekonomik, sosyal ve toplumsal olaylar ile 16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliği referandumu konuları masaya yatırıldı. Toplantıda sendikamızın isminin Ofis Bir-Sen olarak değiştirilmesi talebi onaylandı.   Başkanlar Kurulu 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak Anayasa değişikliği referandumunda Anayasa değişiklik teklifinin desteklenmesine karar verdi. Ayrıca Türkiye’nin teröre karşı verdiği mücadeleye tam destek kararı verildi. Terörün karşısında ve her zaman devletin yanında yer alınacağı ifade edildi. Türkiye’ye referandum sürecinde hasmane tutum sergileyen ülkeler kınandı.

Toplantıda Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği Milli Seferberlik kapsamında çalışma hayatının yeniden yapılandırılması için Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun başlattığı “çalışma hayatında milli seferberlik” çalışmasının desteklenmesi tüm faaliyetlere katılım kararı alındı. Ofis Bir-Sen olarak çalışanların sorunlarının çözümü için çalışmalar yapılması ve çözüm önerilerinde bulunularak kurum yöneticilerine ve hükümet yetkililerine iletilmesine karar verildi.

Başkanlar Kurulu toplantısında “Ülkemizin ekonomik ve siyasi kalkınmasına, muasır medeniyetler seviyesine çıkma mücadelesine, toplumsal barış ve huzur ortamına, çalışma  barışına ve bürokratik yapılanmasına yerli ve milli unsurlar olarak destek vermek istiyoruz” denildi.